Українська чемпіонка світу з шахів пропустила ЧЄ через борги Міністерства молоді та спорту України

48_main_ukr

Українська шахістка Марія Музичук не поїхала на чемпіонат Європи з шахів через борги Міністерства молоді та спорту України, повідомляє Galinfo.

Українська шахістка Марія Музичук не поїхала на чемпіонат Європи з шахів через борги Міністерства молоді та спорту України, повідомляє Galinfo.

Про це розповіла мати шахістки Наталя Музичук.

«У Міністерства молоді та спорту України є борг перед Марією за матч проти китаянки Хоу Іфань, який відбувся у Львові. Якщо відверто, ми вже готові закрити очі на цей борг, тільки хочемо іншого ставлення до нас», - сказала Наталія Музичук в інтерв'ю.

Також вона розповіла про ситуацію, коли Анна Музичук, сестра Марії, поїхала на чемпіонат світу в Іран практично за свої гроші - в міністерстві їй оплатили дорогу тільки в один бік і дали добові на один день. При цьому за 25 днів ніхто з міністерства навіть не подзвонив.

«За таке ставлення до спортсменів в іншій країні міністр спорту добровільно залишив би свою посаду. Ще одна проблема в тому, що у міністерстві усі проблеми перекидають на федерацію шахів, а там кажуть, що в усіх проблемах винне міністерство. Не вкладається в голову те, що на чемпіонат світу в Сочі Марія їздила за власні кошти, а після перемоги на ньому отримала премію лише 25 тисяч гривень», - додала Музичук.

Раніше Марія Музичук відмовилася від участі в чемпіонаті світу в Ірані, оскільки вважала, що це невідповідна країна для таких змагань через утиски прав жінок.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: