Генпрокуратура викликає на допит Януковича, Азарова та Арбузова в справі про корупцію

C2891B48-EBE5-4817-9D22-11B863588051_w1080_h608
Фото: Радіо Свобода

Генеральна прокуратура України повідомила про виклик на допит колишнього президента України Віктора Януковича, екс-прем’єр-міністра Миколу Азарова та інших колишніх українських посадовців або членів їхніх сімей.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт ГПУ.

Зокрема, допити заплановані на 17 листопада та пов’язані з кримінальним провадженням щодо «створення злочинної організації», «привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом», «фіктивного підприємництва» та згідно з іншими статтями.

Також повідомляється, що на допити також викликають сина Миколи Азарова, екс-нардепа Олексія Азарова, колишнього голову НБУ, екс-віце-прем’єра Сергія Арбузова, колишнього міністра енергетики й вугільної промисловості Едуарда Ставицького, екс-голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, колишнього голову правління НАК «Нафтогаз України», нині нардепа Євгена Бакуліна та його дочку Світлану.

Віктор Янукович, як і більшість представників його команди, утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Екс-президент, якому інкримінують захоплення державної влади в 2010 році, є також разом з кількома пов’язаними із його режимом особами фігурантом кількох кримінальних справ. Йдеться про перевищення службових повноважень, створення злочинної організації, привласнення, розтрати майна тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: