У Садового шукають механізми впливу на забудовників

1461579559-03_opportune-e1475742974282

У Львові зараз є кілька позовів щодо знесення незаконних будівництв, проте ці рішення затягуються в судах.

Про це під час прес-конференції повідомила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Станом на сьогодні у нас є невиконане рішення суду – це ресторан «Хутірець»,  самовільно збудований, без дозвільних документів. Зараз триває судова тяганина з боку власника цього ресторану», - пояснила Пайонкевич.

Також вона зазначила, що слухається справа про знесення, вона вже на завершенні, – це Личаківська, 279.

«У нас була виграна судова справа на Богдана Хмельницького, 274 – ми мали рішення судів двох інстанцій про знесення. Була підписана мирова угода, згідно з якою забудовник дав у власність територіальної громади міста частину збудованого будинку. Можна сприймати це як штраф для забудовника», – розповіла директор департаменту.

За її словами, суди затягують самі забудовники.

«Судові процеси затягуються з вини відповідачів. Ми подаємо позов про знесення, проте автоматично подається зустрічний позов про визнання права власності . Таким чином забудовник намагається зупинити наші процеси судові. Яскравий приклад - Личаківська, 279 – будівництво 7-поверхового будинку здійснювалося без містобудівних умов і обмежень. У нас судові засідання по цьому об'єкту тривають вже три роки. Ця справа мала б бути очевидною, але затягується. Сподіваємося, що до кінця цього року буде ухвалене рішення» – заявила Гелена Пайонкевич.

За словами директора департаменту містобудування ЛМР Сергія Коровайника, ще одна проблема полягає в тому, що вплив міста на забудовників обмежений.

«Містобудівні умови і обмеження досить обмежують право міської влади на втручання у цей процес. Ми шукаємо документ, який був би і в межах правового поля і, щоб місто мало б право впливати на ці моменти. Швидше за все буде напрацьоване окреме положення, або якийсь документ такого характеру, який буде затверджений на виконкомі або на сесії. Тобто ми шукаємо механізми впливу на забудовника» - розповів Сергій Коровайник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: