Більше півмільйона гривень з міського бюджету чиновники ЛМР віддали нелегальним маршрутникам

marshrutky

Управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради виплатило компенсацію за обслуговування пільговиків перевізникам, чиї договори на обслуговування пасажирів скасував суд.

Так, управління транспорту виплатило понад 594 000 грн перевізникам “Міра і К” та “АТП 14630”, яким раніше суд скасував договори на перевезення пасажирів.

У жовтні посадовці управління транспорту та департаменту житлового господарства виділили понад 594 тисяч гривень з міського бюджету двом приватним перевізникам: “Міра і К” та “АТП14630”, яким раніше надсилали листи про одностороннє розірвання угод через масові порушення та невиїзд автобусів на маршрути. ЗМІ вже писали про цю ситуацію тут.

Разом з тим, 6 листопада на засіданні громадської ради при управлінні транспорту ЛМР в.о. начальника управління Олег Партика заявив, що виплата компенсацій перевізникам “Міра і К” та “АТП14630” припинена від 11 вересня цього року у зв’язку з відсутністю договорів.

«Зараз ніхто нічого не отримує. “Міра і К” і “30-ка” – рішення суду (про скасування угод – авт.) вступило в силу 12 вересня, їм до 11-го відшкодували (перевезення пільгових категорій пасажирів - авт.). Далі – ні. З 12-го числа їм нічого не відшкодовується, – запевнив Олег Партика та додав: – якщо хтось не вірить, всі платіжки, всі акти можу надати».

Однак на порталі використання публічних коштів Edata журналісти ІА Дивись.info знайшли платіжки від 18-го жовтня про перерахування управлінням транспорту та зв’язку ЛМР коштів у розмірі 354 502.00 грн на рахунок перевізника ПАТ “АТП 14630”

та 240 180.00 грн – на рахунок ТзОВ “Міра і К”. Там же й зазначене призначення платежу – відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій за період з 1 по 30 вересня.

Також редакція Дивись.info надіслала інформаційний запит в управління транспорту та зв’язку про надання копій платіжок та актів, які в.о. начальника управління згадав під час засідання громадської ради.

У діях посадовців ЛМР є всі ознаки кримінального злочину, адже вони безпідставно перерахували більше 594 тисяч гривень бюджетних коштів на рахунки третіх осіб, заявляє ГО “Львівтрансзахист”. Громадська організація вже скерувала звернення про кримінальне правопорушення до Львівської обласної прокуратури та СБУ. Адже відповідно до Закону “Про автомобільний транспорт”, компенсаційні виплати за пільговий проїзд повинні здійснюватися виключно на підставі договорів про компенсації, які доповнюють та є частиною договору про перевезення пасажирів. А в разі скасування угоди на обслуговування маршрутів всі підстави для проведення таких виплат – зникають.

“Вказані діяння містять ознаки злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191 КК України – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем; ч. 1 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби”, – йдеться у зверненні ГО “Львівтрансзахист”.

 

Нагадаємо, 12 вересня цього року набуло чинності рішення Львівського окружного адміністративного суду про скасування угод на обслуговування міських маршрутів перевізниками “Міра і К” та “АТП 14630”. Це також офіційно стверджує Олег Партика у листі голові громадської ради.

Цікаво й те, що у липні ці перевізники отримали листи від управління транспорту та зв’язку ЛМР про одностороннє розірвання угод через масові скарги львів’ян та невиконання умов договору, але опротестували їх у суді. У свою чергу мерія вирішила не подавати апеляцію та не втручатися в ситуацію, що викликало у громадських активістів підозру про корупцію й відстоювання чиновниками інтересів цих перевізників.

Мар'яна ТКАЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: