Міноборони РФ показало скріншот із гри як «незаперечне підтвердження» співпраці США з ІДІЛ 

fc5b7111-cf41-4950-967c-399b6d14d8b3

Міністерство оборони Росії використало в якості доказів співпраці США з ІДІЛ кадри з комп'ютерної гри, видавши їх з фотографії.

Фейк помітив і розповів про нього у Twitter відомий британський журналіст і блогер Еліот Хіггінс, передає Українська правда.

У вівторок російське оборонне відомство розмістило в соцмережі пост із твердженням, що в його розпорядження надійшло «незаперечне підтвердження» забезпечення Сполученими Штатами прикриття боєздатних загонів ІДІЛ для використання їх у просуванні американських інтересів на Близькому Сході.

Під постом МО опублікувало нібито фотографії, що це доводять. Після того, як стало зрозуміло, що російські військові попалися на фейку, Міноборони видалило скандальний пост з Twitter.

«Міноборони Росії використовує кадри з комп'ютерних ігор як доказ того, що США співпрацює з ІДІЛ», - коментує пост Хіггінс і дає посилання на відео, яке ще в 2015 році розмістив на своєму каналі розробник відеоігор Byte Conveyor Studios і з якого були взяті зображення.

«Це найкращий доказ того, що Міноборони Росії брехуни. Вони взяли скрін-шоти з відеоігри і заявили, що це кадри, зроблені у певному місці й у певний час», - додає він.

За словами журналіста, близько мільйону людей помітили цю підміну.

Хіггінс зазначив, що Росія, яка раніше звинувачувала США у нібито використанні фейків з відеоігор, насправді сама вдається до таких підробок.

Крім того, за словами блогера, Міноборони Росії демонструє у своєму пості кадри з відео, відзняті в Іраку 2016 року, і видає їх за знімки, зроблені минулого тижня.

«Ще більше зфальшованих у МО РФ "незаперечних доказів". Кадри з Іраку, зроблені 2016 року, вони подають як фото з минулого тижня», - пише він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: