На Закарпатті відкрили кримінальну справу через виставлене в мережі фото мертвої рисі

23622387_528225970887084_196078076652602810_n_650x410

Поліція Рахівського відділення поліції відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного полювання на території району.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Як повідомили в поліції, 14 листопада, співробітники Рахівського відділення поліції під час моніторингу ЗМІ та соцмереж виявили фото з вбитими тваринами, полювання на яких заборонено на Закарпатті.

Правоохоронці розпочали перевірку за даним фактом та відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 ККУ, тобто незаконне полювання.

Таке правопорушення карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Також повідомляється, що поліція встановила особу, яка зображена на фото. Оскільки чоловік є посадовою особою лісового господарства, на час проведення слідства його відсторонили від виконання обов’язків. Слідчі дії тривають, правоохоронці встановлюють всі обставини даної події.

Тим часом, у мережі поширилося фото, де лісничі Рахівського лісничого господарства Віктор Кабаль та його син Микола хизуються фотографіями вбитої карпатської рисі, яка внесена до Червоної книги, пише РБК-Україна.

«Ах, у Карапатах сніг! І син лісничого Державного підприємства «Рахівське лісове державне господарство» на прізвище Кабаль розпочав полювання на червонокнижну рись. «Едельвейсом цвіте Закарпаття моє». А може, це хтось із високих чиновників собі опудало у баньку замовив? Згідно з даними Червоної книги, в українських Карпатах лишилося всього 350 особин цієї прекрасної тварини», - написала журналістка Галина Плачинда на своїй сторінці в Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: