Про це повідомили в управлінні інженерного господарства ЛМР, передає прес-служба Львівської міськради.

Згідно з розпорядженням міського голови Львова,, районні адміністрації міста як балансоутримувачі вулично-дорожньої мережі мають забезпечити:

  • першочергове прибирання магістральних вулиць і вулиць, які є маршрутами пасажирського транспорту, згідно з закріпленими територіями;
  • утримання проїжджої частини вулиць і тротуарів міста у безпечному стані для проходження пішоходів, проїзду авто та електротранспорту;
  • встановлення ящиків (пірамід) з протиожеледними матеріалами на підйомах і спусках міста;
  •  координацію робіт комунальних підприємств щодо оперативного прибирання вулиць і площ від снігу та посипання проїжджої частини протиожеледними матеріалами;
  • організацію цілодобового забезпечення протиожеледними матеріалами підприємств, задіяних до роботи з механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі та ін.

Керівники усіх «Шляхово-ремонтних підприємств» Львова мають подати районним адміністраціям перелік спеціальної техніки, яка буде задіяна до цілодобового режиму роботи та забезпечити необхідну кількість техніки для механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі з 18.00 год до 08.00 год у разі інтенсивного снігопаду.

ЛМКП «Львівводоканал» доручено укомплектувати аварійні бригади необхідними матеріалами для оперативної ліквідації аварійних ситуацій на водопроводах і каналізаційних колекторах, які можуть виникнути в зимовий період.

ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» доручено забезпечити резервне електроживлення об’єктів теплопостачання в разі знеструмлення.

ЛКП «Зелений Львів» і ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» відповідають за своєчасне очищення від снігу пішохідних доріжок у парках, скверах та на території цвинтарів.

ЛКП «Львівсвітло» відповідає за належне освітлення вулиць та доріг міста, зупинок громадського транспорту, шляхопроводів і транспортних розв’язок міста.

Усім іншим комунальним службам доручено забезпечити цілодобову готовність техніки, що задіяної в роботі з прибирання міста.

Нагадаємо, загальна кількість техніки, яка буде задіяна для прибирання міста в зимовий період - це 141 одиниця. З них 120 одиниць – це техніка ШРП по районах, 21 одиниця – це техніка, яка є в Сихівському районі. ЇЇ обслуговує приватна компанія, яка виграла тендер. Зокрема цього року було закуплено нову техніку: 5 піскорозкидувачів МАЗів і 2 тракторці. На це було виділено 10 млн. грн. Техніка уже зареєстрована і готова надавати відповідні послуги. На нову техніку встановили GPS-трекери.

Також закуплено 15 тис. м3 піскосуміші. Частина її є на базі в ШРП, решта буде довозитися. Окремо ще закуплено сіль, щоб була змога зробити більш концентровану піскосуміш. Наявність солі в піскосуміші має бути 20%. Якщо необхідно, в залежності від погодних умов, додаватимуть більше солі.