У Львові відбудеться зустріч із Альфредом Максименком

foto1-d03003b502f3ed9e49b6c3e0c9981d7c

Завтра, 16 листопада, у галереї ЛНАМ відбудеться зустріч із професором Альфредом Максименком, який розповість про перші проекти відеоарту, які було реалізовано у Львові на початку 1990-х рр.

На зустрічі Альфред Максименко продемонструє перші українські відеоарти, розповість про історію їх створення, концепції та виклики того часу, передає прес-служба ЛМР.

Як зазначають організатори, Альфреда Максименка можна сміливо назвати культовою постаттю сучасного українського мистецтва. Він одним із перших розпочав працювати у нетрадиційних концептуальних напрямках та свого часу зробив революційний прорив у розвитку мистецької освіти.

З 1994 року на кафедрі монументально-декоративного живопису ЛНАМ розпочала функціонувати перша навчально-творча майстерня А. Максименка, де реалізовувались найбільш сміливі, експериментальні ідеї, вільні від освітніх стереотипів та адекватні європейським мистецьким процесам.

«Саме Альфреда Максименка можна вважати основоположником українського відеоарту. На початку 90-х він підтримав новаторські ідеї молодих художників (студентки Ганни Куц та Віктора Довгалюка, випускника ЛДІПДМ) та запропонував трансформувати їх у відеоарт. Перші проекти, («ХРЕСТИ» 1994 р., «Я Є ЧАС» 1995-1996 рр.), відзняті А. Максименком, мають велику культурно-мистецьку цінність,  отримали визнання на міжнародному рівні, увійшли до відкритого українського архіву медіа-арту та були каталогізовані у Берліні»,- розповіли організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: