На Львівщині є 50% потенційних трудових мігрантів

rabota-za-granicey3-1038x779-1024x768
Фото ілюстративне

Половина населення Львівської області є потенційними трудовими мігрантами.

Про це під час круглого столу 17 листопада заявила Христина Кіт, юристка ГО «Центр «Жіночі перспективи», інформує Дивись.info.

У Львові презентували результати громадського аналізу змін у регіонах після візової лібералізації. Один з блоків дослідження стосувався питання управління міграцією.

«Ця сфера на середньому рівні і це критично, — переконана Христина Кіт. — Якщо взяти Закон України про зовнішню трудову міграцію, то ми бачимо, що на органи виконавчої влади покладається здійснення заходів інтеграції, реінтеграції мігрантів. Це і робота центру зайнятості, і департаменту соціального захисту, соціальних служб тощо. За даними дослідження, яке проводила наша організація у кінці 2016 року, на Львівщині 50% потенційних мігрантів— це ті люди, які були закордоном, працювали там, повернулися і знову хочуть їхати, а також ті, які не були закордоном, але хочуть поїхати».

За словами Христини Кіт, ці люди готові погодитися на ризиковані пропозиції: працювати у замкненому приміщенні, працювати без офіційного працевлаштування, віддати свій паспорт працедавцю тощо.

«Тому ми проводимо з Департаментом соціального захисту ЛОДА, центром зайнятості інформаційні заходи, щоби інформувати людей про вправила безпеки», — додає Христина Кіт.

Нагадаємо, громадські організації провели аналіз стану імплементації реформ після візової лібералізації і з’ясували, що найбільш проблемним на Львівщині є напрямок «протидія дискримінації».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: