Садовий не дав грошей на підвищення зарплат працівникам газети «Ратуша»

IMG_9118

Виконавчий комітет не погодив зміни до бюджету Львова на 2017 рік в частині збільшення посадових окладів працівникам комунальної газети «Ратуша».

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, згідно законодавства комунальні підприємства прирівнюються до органів управління, а там зарплати були підвищені. Він додав, що питання погодила бюджетна комісія.

Втім, міського голову ці аргументи не переконали.

«Якщо працівники газети «Ратуша» прирівняні до держслужбовців, то вони повинні виконувати закон. На жаль інформації про їхню господарську діяльність ми не маємо. Пропоную це питання додатково  розглянути, щоб були подані всі документи про використання коштів, які виділялися раніше. Я хочу знати скільки людей там працює, яка зарплата, який тираж, які списання», - заявив міський голова.

«Вони приходили з розрахунками, показували своїх людей, показували різницю в окладах», - пояснив Олег Іщук.

Проте міський голова наполягав на своєму.

«Наскільки я знаю, вони ігнорували подачу документів і управління контролю і аудиту не змогло зробити комплексну перевірку. Оскільки це комунальне ЗМІ, вони мають достатньо хороше фінансування. Я вважаю, що вони мають бути приватизовані. Мільйон гривень в рік ми виділяємо на оплату праці, при цьому, коли мова йде про публікації документації розпоряджень, вони відмовляються це робити. Рішення виконкому вони не друкують, рішення сесії не друкують, а вимагають зарплату, як держслужбовці. Що це таке? Я  вважаю, що це нецільове використання коштів», - заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, комунальна газета «Ратуша» відома своєю опозиційною позицією щодо міського голови.

Як раніше заявляв головний редактор видання Микола Савельєв, вже було кілька спроб припинити фінансування газети. У 2007 році працівники газети голодували у приймальні міського голови вимагаючи відновлення бюджетного фінансування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: