Садовий залишив працівників газети «Ратуша» без зарплати до кінця року і відповідатиме за це у прокуратурі, - Савельєв

1386066
Фото: Zaxid.net

Мова не йде про підвищення заробітної плати працівникам газети «Ратуша», а про її не виплату в листопаді та грудні цього року.

Адже заблокувавши рішення, за яке проголосувала вся бюджетна комісія – не було жодного депутату, хто б утримався, Андрій Іванович Садовий просто залишив працівників ЛКП газета «Ратуша» без зарплати.

Про це у коментарі ІА Дивись.info заявив головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв. 

Він також пояснив, що збільшення посадових окладів для працівників комунальних підприємств було ухвалено Кабінетом Міністрів України ще в травні 2016 року. «Тобто була підвищена базова ставка, відповідно, збільшились і податки на цю ставку. Тому, не Садовий збільшує зарплату, це зробили без нього», - пояснив головний редактор газети «Ратуша».

Він також пояснив, що згідно з рішенням Кабміну, зріс розмір мінімальної допомоги працівникам ЛКП. - «У зв'язку із цим, за рахунок коштів, виділених в межах бюджету, ми виплачували заробітну плату працівникам газети «Ратуша» у травні, червні, липні, серпні, вересні та жовтні, беручи їх із листопада та грудня. Відповідно, зараз на листопад і грудень грошей просто не залишилось», - додав Савельєв.

«І тут несподівано, я думаю, що Андрія Івановича, чи хтось неправильно проінформував, або він зробив це зумисно. Схиляюся до другого варіанту. Тобто, Андрій Іванович зробив це зумисно і просто збрехав сьогодні на засіданні виконкому. Враховуючи те, як звучить інформація, - «виділив гроші на підвищення зарплати». Це не підвищення заплати, адже, зарплату підвищили без нього. А просто на заробітну плату, оскільки зараз люди не отримають заробітну плату за листопад та грудень цього року.

За словами Миколи Савельєва, в статуті, який проголосований на сесії Львівської міської ради ЛКП «Газета Ратуша» написано, що за виплату заробітної плати ЛКП газета «Ратуша» відповідає Львівська міськрада, зокрема її голова, Андрій Садовий.

Що стосується якогось міфічного проведення аудиту в «Ратуші», Савельєв зазначив, що абсолютно недавно в газеті проводили аудит. «Його проводив керівник відділу аудиту ЛМР і помічник Садового, - пан Дроздов. Маємо заключення того аудиту», - пояснив головний редактор.

«Зі всіх пунктів, які озвучив Андрій Іванович на засіданні виконкому, м'яко кажучи, він сказав неправду, а грубо кажучи - просто збрехав», - заявив Савельєв.

За його словами, в кінці кожного року трапляються такі ж самі речі. «У нашого мера кожного року відбувається таке загострення саме тоді, коли затверджують бюджет Львова.

«Окрім того, мер виділяє на інші «міфічні» ЛКП мільйони гривень. І тут виникає запитання, - що ж роблять ті комунальні підприємства?  В ЛКП газета «Ратуша» ми випускаємо газету. Але наскільки вона досконала, чи ні потрібно вести творчі дискусії.

«Там досконала ця газета, чи ні, це вже інше питання. Про яке можна дискутувати, вести творчі дискусії. Але вести творчі дискусії про те, чи треба чи не треба людям виплачувати за листопад та грудень зарплату, то просто не можна. Якщо Андрій Іванович хоче вести такі дискусії, то він буде їх вести з прокуратурою, куди я обов'язково напишу заяву про невиплату зарплати працівникам ЛКП газета Ратуша, - додав Микола Савельєв.

Нагадаємо, сьогодні, 17 листопада, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради розглядали питання щодо змін до міського бюджету Львова на 2017 рік. Виконавчий комітет не погодив зміни до бюджету Львова на 2017 рік в частині збільшення посадових окладів працівникам комунальної газети «Ратуша». За пропозицією міського голови Львова Андрія Садового це питання перенесли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: