Анджеліна Джолі виголосила емоційну промову про сексуальне насильство над жінками на саміті ООН

21_main_ukr

Актриса Анджеліна Джолі, яка є спеціальним посланцем Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, виголосила емоційну промову на Конференції міністрів оборони Організації Об'єднаних Націй у Ванкувері.

У своїй промові активістка з прав жінок і біженців торкнулася нинішніх військових конфліктів в усьому світі, а також звернулася до недавніх повідомлень про сексуальні зловживання в Голлівуді, пише Daily Mail.

Вона заявила з трибуни: «Ми повинні запитати, як сталося так, що після всіх цих років, всіх цих законів і резолюцій, і всіх пережитих жахів, жінки все ще повинні просити про це найголовніше з усіх прав - право на життя без насильства?».

«Сексуальне насильство всюди - в тій галузі, де я працюю, в бізнесі, в університетах, в політиці, в армії, і в усьому світі. Це стосується як чоловіків, так і жінок», - додала Джолі.

«Однак ООН визнає, що це - одна з основних причин, чому жінки залишаються в підлеглому положенні по відношенню до чоловіків в більшості регіонів світу, і критична перешкода для досягнення жінками рівності й отримання всіх прав».

Посилаючись на свій негативний інцидент з звинуваченим продюсером Харві Вайнштейном, Анджеліна пояснила, що, на жаль, злочини з сексуальним насильством по відношенню до жінок часто «висміювалися».

«Перший міф полягає в тому, що ця поведінка сексуальна, - сказала вона. - Занадто часто подібні злочини проти жінок висміювалися, зображені як незначне правопорушення того, хто не може контролювати себе, як хвороба або як якась перебільшена сексуальна потреба. Але чоловік, який погано ставиться до жінок, не гіперсексуальний. Він образливий».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: