У Львові обговорили створення краудфандингової платформи міста

dsc4507-68cee4606334f9987254de5d826bc44c

У Львові 20-21 листопада тривають Lviv Startup Days - два дні, насичені мотиваційними виступами, лекціями та презентаціями корисними для тих, хто розпочав чи планує розпочати інноваційний бізнес.

У межах Днів відбулася панельна дискусія та обговорення краудфандингової платформи міста «Для чого Львову спільнокошт?».

«Кілька днів тому я почув дуже цікаву тезу, яку озвучив Ярослав Притула з УКУ, коли він технічно вираховував, що треба для того, щоб у Львові щотижня був успішний стартап. Він порахував, що у нас 3% стартапів зі 100% є успішними, тому, відповідно, у нас має бути близько 20 тис активних стартаперів, які працюють з ідеями. Дуже важливим є те, звідки брати кошти на ці стартапи, яким чином залучати компанії, як використовувати глобальний досвід. Ми знаємо, що у Львові є декілька класних команд, які вже працюють над успішними стартапами, втілюють їх, знайшли гроші для цього. Сьогодні з різних середовищ паралельно кілька команд напрацьовує моменти краудфандингу: хтось технічну, хтось логістичну, хтось організаційну складову. Для міста це важливо, щоб Львів міг чітко просуватися, як місто стартапів, і бути класною локацією для цього», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

У межах заходу відбулась розмова про спільнокошт, від час чого присутні висловили свої думки стосовно створення краудфандингової платформи.

Довідка:

Краудфандинг (громадське фінансування) — це співпраця людей, які добровільно об'єднують свої гроші чи інші ресурси разом, як правило через Інтернет, аби підтримати зусилля інших людей або організацій. Громадське фінансування може виконувати різні функції — допомога постраждалим від стихійних лих, підтримка з боку вболівальників чи фанатів, підтримка політичних кампаній, фінансування стартап-компаній та малого бізнесу, створення вільного програмного забезпечення тощо.

Для початку збирання коштів обов'язково повинна бути задекларована мета, визначена ціна її досягнення, а обчислення усіх витрат і спосіб фінансування мають бути відкриті для громади у вільному доступі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: