У кого найбільше шансів перемогти на виборах президента України, – опитування

crossing the box
Pen writing a cross in the box.

16,1% виборців готові проголосувати на виборах президента за діючого голову держави Петра Порошенка, 14,4% - за лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко, 12,1% - за співака Святослава Вакарчука.

Про це йдеться в дослідженні чотирьох провідних соціологічних компаній України : SOCIS, КМІС, Рейтинг і Центр Разумкова, проведеному за підтримки Комітету виборців України, пише Еспресо.

В період з 28 жовтня по 14 листопада було опитано 20 тисяч респондентів у всіх областях України, крім Криму й окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Лідер Опоблоку Юрій Бойко і лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко набирають 9,3% голосів, лідер партії «За життя» Вадим Рабинович - 7,9%, лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 7,5%, лідер «Самопомочі» Андрій Садовий - 5%.

Лідером парламентської гонки зараз є «Батьківщина» (16%), у президентської БПП «Солідарність» підтримка трохи менша (15,4%). За Опоблок готові проголосувати 10,5% виборців, за «Громадянську позицію» - 10,2%, за «За життя» - 9,4%, за радикалів - 7,8%, за «Самопоміч» - 7,7%.

Решта партій не проходять 5% бар'єр. Найближча до нього «Свобода» (4,6%). Партію Михайла Саакашвілі «Рух нових сил» підтримують близько 2,6% виборців, «Народний фронт» Арсенія Яценюка - 1,4%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: