У Тернополі депутат в інвалідному візку сильно побив поліцейських (відео)

thumb_735521_news_m

Обидва патрульні отримали черепно-мозкові травми. 

Надвечір 21 листопада до поліції міста Тернополя зателефонував чоловік і поскаржився на порушення правил дорожнього руху автомобілем Daewoo Lanos, неправильно припаркованим на вулиці Замковій.

Коли патрульні приїхали на місце події, водія Lanos там не було, натомість їх чекав розгніваний заявник. Він безпідставно почав поводитися агресивно й напав на працівників поліції. Пізніше з’ясували, що це депутат Тернопільської обласної ради Олександр Башта, який від 92-го року прикутий до інвалідного візка.

Нагрудні камери правоохоронців зафіксували, як Башта кричить і б’є поліцейських дверима свого авто. Коли чоловік пересів до інвалідного візка, то зірвав із патрульного жетон і відібрав рацію. Депутата намагалися заспокоїти, натомість він схопив дівчину-патрульну за волосся, утратив рівновагу й упав із візка, потягнувши її за собою. У результаті обидва працівники поліції отримали черепно-мозкові травми.

«У патрульного закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи. У дівчини-поліцейського закрита черепно-мозкова травма, забій м'яких тканин волосистих частин голови та струс», - повідомляє прес-служба Національної поліції в Тернопільській області.

Депутат Башта відмовився давати свідчення і досі не повернув відібраний у дівчини-правоохоронця нагрудний знак. Наразі поліція приймає рішення щодо внесення події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 345 ККУ – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Серед запобіжних заходів, які передбачає стаття, виправні роботи на строк до двох років, арешт до шести місяців, обмеження волі або позбавлення волі до трьох років.

56-річний Олександр Башта - майстер спорту, свого часу працював тренером із тенісу. Проте 25 років тому під час виконання польоту на параплані отримав травму хреба. Відтоді пересувається на візку, ідеться на сайті Тернопільської обласної ради. Він - депутат від ВО «Свобода».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: