ЄБРР виділить 100 мільйонів євро на муніципальні проекти з енергозбереження в Україні

569585164bf57f8a1e8703b19497bdbc_XL
Фото: Чернігівська міська рада

Європейський банк реконструкції та розвитку відкриває фінансування для рамкових угод з енергоефективності державного сектору в Україні на суму 100 мільйонів євро.

Програма передбачає кредитування муніципальних енергозберігаючих заходів у громадських будівлях та інфраструктурі вуличного освітлення. Кожен кредит буде гарантовано відповідним муніципалітетом, повідомляє Українська енергетика.

Кредитні можливості дозволять муніципалітетам фінансувати енергоефективні заходи за допомогою контрактів, що впроваджуються приватними будівельними, інженерними та енергетичними компаніями (ЕСКО), вибраними за конкурсом.

Очікується, що інвестиції значно покращать енергоефективність у громадських будівлях і таким чином призведуть до економії енергії та зменшення викидів парникових газів, а також підвищення рівня комфорту в дитячих садках, школах та лікарнях, які входять до підпроектів у рамках цієї програми.

До підписання рамкової угоди на фінансування муніципалітетам потрібно здійснити техніко-економічне обґрунтування, що охоплює технічну, екологічну та соціальну експертизу міської енергетичної компанії та міста.

Очікується, що середній кошторис окремої угоди становитиме 200 000 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: