Всю готівку з Луганська вивезли до Росії, – розвідка

892718

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, з окупованого Луганська вивезли готівкові кошти.

Про це на брифінгу 23 листопада заявив речник Міноборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, пише УП.

«На окупованих землях погіршуються умови проживання місцевого населення. Зокрема у банках та банкоматах Луганська відсутні готівкові кошти», – сказав він.

«За попередньою інформацією, вся готівка була вивезена на територію РФ. Пенсіонерам, які звертаються до працівників фінансових установ з метою пояснення ситуації, повідомляється, що кошти будуть відсутні до кінця поточного року (причини не повідомляють)», – зазначив Мотузяник.

(Водночас джерела УП в ОРЛО повідомляють, що в Луганську немає банкоматів і карток, а в обігу – лише готівка.)

Крім цього, за даними розвідників, у зв’язку з кризою суспільно-політичної обстановки на території т.зв. «ЛНР» російське окупаційне командування намагається скористатися ситуацією для ескалації бойових дій проти сил АТО.

«Командир одного із з’єднань т.зв. 2 АК наказав підготувати ствольну артилерію, зосереджену на позиціях вздовж лінії розмежування, до ведення вогню вглибину тимчасово окупованої території Луганської області з метою імітації обстрілу артилерією ЗС України», – зазначив Мотузяник.

Як відомо, цього тижня в окупованому Луганську загострилася ситуація через конфлікт ватажка незаконного збройного формування «ЛНР» Ігоря Плотницького з  відстороненим «главою МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Крім цього, увечері 21 листопада в окупований Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів з Донецька.

Повідомлялось також, що в окупованому місті не працює телебачення і радіо, люди вишикувались у черги до банківських закладів і магазинів.

Міністр зовнішніх справ Павло Клімкін стверджує, що нинішня ситуація в Луганську – це не тільки внутрішні розборки там всередині між бандами, це також розборки між відповідними російськими спецслужбами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: