Займатись обвалом біля Стебника будуть 4 незалежних наукових установи, - Кубів (фото)

unnamed (3)

Сьогодні, 23 листопада, в рамках робочого візиту на Львівщину перший Віце-прем’єр міністр України Степан Кубів оглянув територію ПАТ «Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» та доручив розробити новий проект консервації рудника у Стебнику, передає коресподент ІА Дивись.info.

Сьогодні, 23 листопада, перший Віце-прем’єр міністр України Степан Кубів оглянув територію ПАТ «Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» та доручив розробити новий проект консервації рудника у Стебнику, передає коресподент ІА Дивись.info.

Зокрема, Степан Кубів доручив Мінприроди, Мінфіну, ДСНС, Держгеонадрам, Держгеології, Фонду держмайна разом з Львівською ОДА провести відповідні експертизи щодо ситуації у Стебнику.

Також важливим етапом вирішення цієї проблема, за словами Степана Кубіва, є перерозгляд комплексної програми, яка була затверджена ще у 2004 році.

Читайте також: Чим загрожує екологічна катастрофа в Стебнику

«Вона базувалася на відповідній прогамі дій місцевих органів влади і передбачала виділення коштів на рівні Кабміну і щодо ефективності цих дій. Рішення, яке ми прийняли, тягне за собою аналіз ситуаційної схеми місця, де стався провал», - пояснив Кубів.

Під час наради було визначено чітко план, за яким будуть працювати в цьому напряку.

За словами Кубіва, та програма, яка була затверджена в 2004 році і продовжена формально на 5 років, не носила навантаження мінімізації ризиків екологічної проблематики, яку ми сьогодні маємо.

«Стара програма вже призупинена. Ми сьогодні залучили 4 науково-дослідні і  наукових установи, які мають практику виконання робіт по даній проблематиці. Це Івано-Франківський університет «Нафти і газу», Національна академія наук, НУ «Львівська політехніка» і «Гірхінпром». Ми сьогодні сворили робочу групу для щосекундного та щоденного проведення моніторингу троьох інфраструктурних обєктів: дорога, енергетика та водовідведення», - наголосив Степан Кубів.

Сьогодні вже формально створена група науковців і установ, які будуть займатися цією проблематикою.

Степан Кубів зазначив, що зараз перед нами стоїть питання у трьох площинах. «Перш за все - перенесення високовольтних ліній електропередач. Наступне, що слід вирішити - це проблема з водовідведенням та дорогою», - сказав перший Віце-прем’єр міністр України.

Читайте також: Відкладена небезпека. Що відкрив обвал грунту під Стебником (фото, відео)

Нагадаємо,  на околиці міста Стебник, поблизу траси «Дрогобич–Трускавець» обвалилося склепіння над колишнім місцем видобутку калійної солі. В ніч на 30 вересня в зоні рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», був спровокований землетрусом 0,8 бала, але стався через те, що там утворилися пустоти і підприємство, яке зараз є у приватній власності, впродовж років не вживало заходів задля того, аби усунути небезпеку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: