Бізнесмен, який детективу НАБУ пропонував хабар у 800 тисяч доларів, зник

im578x383-habar_dpchas

Сьогодні повідомлено про підозру одеситу за пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 800 тис доларів США службовій особі Національного антикорупційного бюро України, яка займає відповідальне становище.

Про це повідомили в ГПУ.

Так, 4 листопада із заявою до Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України звернулась особа, якій стало відомо про готування до надання працівнику НАБУ неправомірної вигоди відомим бізнесменом-контрабандистом за зняття арештів з рахунків підконтрольних йому підприємств на суму близько 450 млн грн.

В результаті узгодженої, злагодженої роботи працівників Департаменту та НАБУ, а також своєчасного проведення негласних слідчих (розшукових) дій 07.11.2017 – 08.11.2017 безапеляційно задокументовано факт пропозиції керівнику одного із підрозділів НАБУ неправомірної вигоди у сумі 800 тис доларів США.

Наразі вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваного, проводяться обшуки за місцем реєстрації та можливого місцеперебування підозрюваного, з метою вручення йому клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки останній ухиляється від слідства.

У разі не встановлення місцезнаходження підозрюваного та неявки до слідчого Генеральної прокуратури України, останнього буде оголошено у державний та міжнародний розшук.

Попередньо дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати їй або третій особі неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: