У Львівського виконкому є питання щодо забудови на Новому Львові

Виконавчий комітет не затвердив зміни до детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською (у тому числі території колишнього ДВО «Полярон» на вул. Угорській та ЗАТ «Львівторгбуд» на вул. Тернопільській), передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснив головний архітектор міста Юліан Чаплінський, попереднім детальним планом у межах цих вулиць було запроектовано район великої житлової забудови. Дана територія вже є забудована, там розташований багаторівневий паркінг комплексу «Мальви». Ті зміни, які сьогодні запропоновано до детального плану, – це будівництво офісної споруди, домінанти, яка продовжує замикати середину сформованого проспекту, і ще два квартали зі школою між ними», – заявив Юліан Чаплінський.

Втім, члени виконкому вирішили уточнити, хто і коли будуватиме школу. Юліан Чаплінський відповісти на це запитання не зміг.

«Це питання є дуже важливим, адже, до прикладу, масив на вул. Княгині Ольги забудований, а дитячого садочка як не було, так і досі нема. Тому треба ставити питання перед забудовником: хто саме і коли будуватиме школи і дитсадки?» – заявив секретар ЛМР Анатолій Забарило.

Крім цього, у членів виконкому виникли питання, чи витримає додаткове навантаження новий колектор, який збудували на Сихові.

«Така експертиза не проводиться на детальні плани, бо детальні плани – це первинний документ, який вносить уточнення чи певні зміни до генплану. Експертизу роблять вже на робочий проект. Очевидно, наступний крок підприємця – це отримання містобудівних умов й обмежень. Після цього він повинен зібрати всі технічні умови, в тому числі й на каналізування і водопостачання. Це вирішуватиметься найближчим часом. Можна дати доручення Львівводоканалу, щоб це питання взяли вони на контроль і сказали чи дають вони дозвіл на підключення до колектора, чи ні», – відповів Юліан Чаплінський.

Пропозиції перенести розгляд питання викликали у нього роздратування.

«В інвестора в попередньому детальному плані, який затверджений, вже намальовано житло. Нам коштувало надзусиль, щоб переконати віддати по половині ділянки і намалювати школу, на якій наполягло управління архітектури. Тепер виходить парадокс, що віддали ділянки, а ми переносимо», – заявив Юліан Чаплінський.

Втім питання таки перенесли. На наступне засідання планують запросити замовника будівництва, щоб почути відповіді на усі запитання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: