Відродження індустріального Борислава: як відкривали ливарний цех (фоторепортаж)

IMG_9896

Вчора, 23 листопада, в місті Борислав на Львівщині відкрили ливарний цех Бориславського заводу «РЕМА», який стане осередком інноваційних підходів до виплавки спеціалізованих запчастин в Україні та світі.

Вчора, 23 листопада, в місті Борислав на Львівщині відкрили ливарний цех Бориславського заводу «РЕМА», який стане осередком інноваційних підходів до виплавки спеціалізованих запчастин в Україні та світі.

Як повідомляє кореспондент IA Дивись.info, участь у відкритті нового цеху взяв перший віце-прем’єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, який перебував із робочим візитом на Львівщині.

За словами голови правління підприємства Василя Німаса, у Львівській області такого рівня ливарки немає.

«Ми тут можемо робити деталі до всього. Головне, щоб були замовлення. Свою продукцію ми постачатимемо в Прибалику, Білорусь, Казахстан, Азербайджан, Румунію, Болгарію. Проектна потужність виробництва може складати до 3 тисяч тонн в рік», - розповів Василь Німас.

Водночас, Василь Німас наголосив, що зараз на «Бориславському заводі «РЕМА» працює близько 200 працівників, а нові потужності надали роботу ще близько 25 особам. Також він додав, що ноу-хау цього цеху є технологія відсмоктування газів.

На відкриття нового цеху у підприємство вклали понад 41 млн грн інвестицій.

Читайте також: Чому Борислав більше не сміється, або Як галицьке містечко стало українським Лас-Вегасом (фото, відео)

Як зазначив перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. Він пояснив, що продукція, яка вироблятиметься тут, потрібна для промислового модернізованого газовидобування українського газу, нафти.

«Те, що ми робимо сьогодні, сприяє відродженню української промисловості, конкурентоспроможності, надходженню інвестицій та формуванню робочих місць в Україні», – сказав Степан Кубів.

Варто зазначити, ще понад 100 років тому Борислав був великим промисловим центром, куди приїжджав сам імператор, тут було Генеральне консульство Великої Британії, а після дощу вулицями міста текли потоки з нафти і води. Та чомусь нині, чи то через брак коштів, робочої сили чи Борислав перестав бути центром видобутку природних родовищ на Львівщині.

Читайте також: На Львівщині ввели в експлуатацію новий цех Бориславського заводу «Рема» (фото)

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: