Воєнком, який оприлюднив дані ухилянтів, має понести кримінальну відповідальність, — Чаплига

Myhajlo-Chaplyha
фото Олега Шинкаренка

Керівництво львівського військкомату необхідно притягнути до кримінальної відповідальності за оприлюднення особистих даних ухилянтів. 

Про це заявив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига.

«Львівський воєнком знехтував Конституцією і законом. «Для мене це виклик. І цей організм повинен понести відповідальність. Кримінальну», – написав Чаплига на своїй сторінці у Фейсбук.

Також представник омбудсмена порадив людям, котрі опинилися у списках, звернутися до поліції з вимогою порушити кримінальну справу за порушення права на приватність.

«Я хочу звернути увагу СБУ на те, що країна агресор завдяки діям цього «організму» отримала всі дані наших призовників», – підкреслив Чаплига.

Сторінка Львівського обласного військового комісаріату у соціальній мережі фейсбук на даний момент не працює, у зв’язку з блокуванням значної частини матеріалів, проте найближчим часом відновить своє функціонування.

Раніше на Facebook-сторінці Львівського обласного військового комісаріату оприлюднено прізвища призовників, які ухиляються від служби в армії. Список містив 15 тисяч прізвищ юнаків. Після чого Facebook-сторінка обласного військкомату вже сьогодні виявилася недоступною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: