Львівські музиканти підкорили Європу: 12 концертів у Нідерландах пройшли з аншлагом

23794768_1266641303482547_8503449612679967193_n

Симфонічний оркестр «INSO-Львів» Львівської філармонії здійснив гастролі Нідерландами.

У рамках туру молоді професійні музиканти зіграли 12 аншлагових концертів у таких містах, як Амстердам, Роттердам, Гронінген, Апелдорн, Ейндговен та Гаага. Зокрема, оркестр виступив на сцені престижного концертного залу«Консертгебау» в Амстердамі.

У програмі – твори українських композиторів Миколи Лисенка та Мирослава Скорика, спеціально написаний твір молодого талановитого композитора з Румунії Андрея Войки – The Birdge («Міст»), який був навіяний першим візитом музиканта до Львова, а також яскраві фрагменти з опер Каміля Сен-Санса, Джузеппе Верді та знаменитий твір  Карла Орфа «Карміна Бурана». До слова, перед початком туру цю програму оркестр представив у рідному Львові: концерт викликав величезний ажіотаж і вже за тиждень до події всі квитки були продані.

У гастрольному турне до оркестру «INSO-Львів» приєдналися виконавці з Румунії: солісти Національної опери Іордаке Базалік (баритон), Валентин Ракувеану (тенор), Маріана Булінану (сопрано), композитор та виконавець на віброфоні – Андрей Войка та Новий симфонічний хор Румунії.

Ініціатором та диригентом проекту виступив давній друг оркестру - Раймонд Янссен з Нідерландів, засновник агенції Cadenza European Art Productions. Місія агенції – представляти та популяризувати талановитих музикантів зі Східної Європи у кращих концертних залах у країнах Нідерландів, Бельгії, Італії, Німеччини, Швейцарії та Франції, щоб слухачі могли оцінити рівень та мистецький потенціал країн, культурне надбання яких мало відоме західноєвропейській публіці.

Фото: Олександр ШАМОВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: