Львів’ян закликають вдягати аксесуари помаранчевого кольору

23915648_1729524457059281_583854031918923107_n
Марта Чумало, заступниця голови ГО «Центр «Жіночі перспективи». Фото: прес-клуб Львів

З 25 листопада по 10 грудня в Україні триває Міжнародна кампанія «16 днів протидії гендерному насильству».

Україна приєдналася до міжнародної кампанії «16 днів протидії гендерному насильству» у 2000 році, а вже у 2001 ця акція вийшла на загальноукраїнський рівень. У п’ятницю, напередодні старту акції, будівлю Львівської облдержадміністрації підсвітили помаранчевим кольором, у сквері навпроти вивісили помаранчеві парасольки, а кілька десятків активістів запустили у небо помаранчеві кульки.

«Помаранчевий колір — це колір акції «16 днів протидії гендерному насильству». Я закликаю вас вдягнути чи стрічку, чи будь-який інший аксесуар помаранчевого кольору протягом цих днів, щоби означити себе, показати, що ви розумієте проблему насильства щодо жінок, що ви співчуваєте їм», — каже Марта Чумало, заступниця голови ГО «Центр «Жіночі перспективи».

За словами Любові Максимович, голови Центру, її колеги у Бельгії вдягають у ці дні помаранчеві футболки з написом: «Чому я сьогодні у цій футболці, запитайте мене».

«І люди дійсно питають, отримують інформацію про акцію. Крім того, вони чіпляють різні символи на свої машини», — каже Любов Максимович.

Нагадаємо, з початку 2017 року на Львівщині зафіксували близько 4 тисяч випадків домашнього насильства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: