РНБО: Росія розгортає свої війська поблизу українського кордону

37d575b546d6aebae086c15b0acc0de37dc909f5

Поблизу українського кордону Росія почала розгортати свої війська, що може призвести до повномасштабної агресії на Донбасі.

Про це у вівторок, 28 листопада, заявив заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олександр Литвиненко, повідомляє прес-служба РНБО.

За словами заступника секретаря РНБО, якщо Росія не зможе домогтися успіху способом кампанії з дестабілізації, вона може повернутися до широкомасштабної військової агресії. Литвиненко навів приклад створення двох нових російських армій - 8-ї і 20-ї загальновійськових армій, трьох новостворених дивізій - 150-ї, 3-ї, 144-ї, і дивізії, яка створюється на Кавказі, швидке переозброєння повітряної армії південного і західного військових округів, куди надходять нові літаки.

«Тут також слід сказати про стрімке розгортання в окупованому українському Криму, де росіяни створили A2 / AD зону - зону забороненого доступу з повітря і з моря з абсолютно традиційною для російської військової машини метою: домінування в Чорноморському регіоні», - сказав він.

Литвиненко зазначив, що західні санкції проти Росії діють.

«Вони обмежили дуже серйозні російські військові програми, такі як створення нового літака-винищувача фронтової авіації п'ятого покоління, нового танка Армата, нової бронеплатформи, крім того, зменшили кількість ресурсів, які вони можуть витратити на модернізацію власного ВПК», - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: