Львівські вчителі кажуть, що їм бракує підготовки в інклюзивній освіті

1333

Вчителі шкіл Львова й області кажуть, що їм браку підготовки у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Про це під час презентації даних соціологічного опитування 29 листопада заявила Юлія Аронова, голова ГО «Розправлені крила», повідомляє ІА Дивись.info.

Майже 70% вчителів Львова і області готові працювати в інклюзивному класі, але вони зазначають, що їм бракує підготовки: спеціальних курсів, тренінгів, семінарів, які б сприяли підвищенню їхньої кваліфікації у роботі з дітьми з ООП (особливими освітніми потребами).

За даними соціологів агенції «ФАМА», які проводили опитування, нестачу роз’яснень поряд з низькою професійною компетенцією у питаннях інклюзії частково можна пояснити тим, що 63,5% вчителів Львівської області, які за останні 10 років проходили курси з підвищення кваліфікації не слухали курс лекцій «Лідерство та інклюзивна освіта». Аналогічний показник серед вчителів Львова навіть вищий — 71,4%.

«Ми вирішили провести це опитування для того, щоби зрозуміти, наскільки вчителі готові до інклюзивної освіти, що вони про неї знають, що вони думають про дітей з інвалідністю і що їм потрібно для того, аби таке навчання було комфортним та ефективним», — каже Юлія Аронова, голова громадської організації, яка і замовила опитування.

Зазначимо, опитування проводили протягом 20 серпня-15 вересня 2017 року. За цей період соціологи опитали 276 вчителів, які працюють в ЗОШ І-ІІ та І-ІІІ ступенів Львівської області. Серед них у Львові опитали 80 респондентів у 40 школах.

«Це опитування не показує остаточну думку вчителів, воно радше тенденційне, адже у нас не було великої вибірки», — додає Христина Пейчева, працівниця соціологічної агенції «ФАМА».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: