Які ознаки ВІЛ та де у Львові й області можна пройти тестування

VIL_strichka
Фото: Соцпортал

Обстеження на ВІЛ-інфекцію завжди є безкоштовним.

Про це під час прес-конференції, 29 листопада, повідомила Мар’яна Служинська, головна лікарка Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом, інформує Дивись.info.

Специфічних проявів ВІЛ-інфекції немає, тому запідозрити, що особа інфікована вірусом імунодефіциту людини достатньо складно, каже Мар’яна Служинська.

«Єдине, на що людина повинна спиратися, коли вона вирішує здати тест на ВІЛ-інфекцію, це епізоди небезпечної поведінки у минулому», — додає лікарка.

За словами Мар’яни Служинської, тестування на ВІЛ завжди безкоштовне. Крім того, воно обов’язково конфіденційне — інформація про статус пацієнта не розголошується і, за бажанням пацієнта, тестування може бути анонімним.

«Обстеження проводиться у Львівському центрі СНІДу, яке знаходиться за адресою Лисенка, 45. Також можна обстежитися в районних поліклінічних відділеннях, як у Львові, так і в районах. Пройти тестування можна впродовж всього року», — каже головлікарка центру СНІДу.

Читайте також: Незахищений секс – основний шлях передачі ВІЛ сьогодні

Крім того, по області щоденно здійснює виїзди спеціально обладнана мобільна амбулаторія від БФ «САЛЮС».

«Ми проводимо тестування за допомогою швидких тестів. Результат клієнт отримує за 10-20 хвилин. Виїзди ми здійснюємо до представників уразливих груп: споживачів ін’єкційних наркотиків, жінок секс-бізнесу», — каже Марта Васильєва, заступниця директора БФ «САЛЮС».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: