На Львівщині суд визнав винним чиновника, який завдав збитків на майже 300 тисяч

sud

На Львівщині суд визнав чиновника винним у службовій недбалості внаслідок чого місцевий бюджет зазнав збитків на майже 300 тисяч гривень.

Встановлено, що внаслідок безпідставної виплати коштів, призначених для капітального ремонту дороги, місцевий бюджет зазнав збитків на майже триста тисяч гривень, інформує прес-служба поліції Львівської області.

Капітальний ремонт автодороги, яка проходить через один із населених пунктів поблизу Львова, проводили підрядні організації, а його кошторисна вартість складала три мільйони гривень. Посадовець, який здійснював технічний нагляд за проведенням робіт, неналежним чином виконав свої обов’язки і  затвердив акти виконаних робіт із завищеною вартістю. Внаслідок цього з місцевого бюджету підрядникам було безпідставно виплачено більше 285 тисяч гривень, що підтверджується висновком будівельно-технічної експертизи.

Обвинувальний акт щодо чиновника за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2  ст. 367 (службова недбалість) КК України було скеровано на розгляд  суду.

Вироком районного суду посадовця засуджено до двох років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, які пов’язані зі здійсненням технічного нагляду за будівництвом будівель та споруд, строком один рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: