НАБУ опублікувало запис переговорів у справі про корупцію в Міграційній службі

612092

У Національному антикорупційному бюро заявили про наявність доказів корупції першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ, в якому також описують подробиці перебігу спецоперації та її зриву.

У Бюро зазначають, що спецоперація стартувала у квітні 2017 року. Тоді детектив НАБУ проник до організованого злочинного угруповання у складі чинних та колишніх посадовців Державної міграційної служби України.

У НАБУ повідомили, що 24 листопада чиновниця запропонувала принести їй документи. Після передачі документів 27 листопада вона сама зателефонувала детективу під прикриттям і повідомила: «питання вирішити легше, ніж із громадянством, однак сума буде така сама, яку обговорювали раніше, тобто 30 тис. дол. США».

У разі згоди вона запропонувала передати їй половину від цієї суми 29 листопада.

«29 листопада під час передачі цієї суми детектив, який працював під прикриттям, був затриманий працівниками СБУ та прокурорами ГПУ. Таким чином, було зірвано спецоперацію НАБУ та САП із викриття масштабної корупційної схеми в Державній міграційній службі», — заявили у НАБУ.

29 листопада у Держміграційній службі заявили про затримання «агента» НАБУ під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій.

Чиновниця Держміграційної служби заперечує вимагання хабара в агента НАБУ.

30 листопада в НАБУ заявили про зрив спецоперації через втручання СБУ та Генпрокуратури. У заяві вказується, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один «з епізодів за участі першого заступника голови Державної міграційної служби України».

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової, у справі за фактом дачі хабара і провокації хабара.

Директор НАБУ Артем Ситник після зустрічі з Луценком заявив, що нікого з НАБУ не затримають після операції у Міграційній службі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: