Щоночі послугами нічліжки у Львові користуються близько 40 безхатченків

kyrylivska-02f59045d52eb2331eb21092f6dfdae4

Зараз послугами нічлігу на вулиці Кирилівській у Львові щоденно користуються близько 40 осіб, проте з настанням холодів їх стає більше, тому, традиційно, при мінусовій температурі повітря у Центрі працюватиме ще й денний пункт обігріву.

Про це розповів керівник Центру Олександр Бородін.

«Зараз щоночі у відділенні нічного перебування ночує близько 40 осіб, взимку ця кількість осіб збільшується приблизно до 60 осіб щоночі. Власне, в період низьких температур ми намагаємось максимально ущільнювати місця для ночівлі, щоби прийняти усіх потребуючих і уникнути фактів переохолодження чи обмороження. Люди в центрі можуть отримати санітарно-гігієнічні послуги, щоночі чергує медична сестра, яка може надати первинну медичну допомогу, діє їдальня, де бездомні можуть повечеряти – меню кожного дня у нас різне, а соціальні працівники можуть видати теплий одяг. Також у центрі люди можуть отримати консультації, отримати допомогу у відновленні документів», – розповів керівник Львівського центру обліку та нічного перебування бездомних громадян  Олександр Бородін.

Так, відділення нічного перебування, в якому особи можуть залишитися на нічліг, отримати теплий одяг, санітарно-гігієнічні послуги, послуги з реєстрації, а також першу медичну допомогу, працює у Центрі щоденно, з 20.00 до 08.00 год. А на час холодів на 2-му поверсі Центру діятиме пункт денного обігріву, куди всі, хто цього потребує, можуть прийти зігрітися і попити теплого чаю. Він діятиме з 08.00 до 20.00 год.

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради, проте небайдужих львів’ян просять допомогти: хто має змогу, може приносити у Центр теплий одяг – светри, штани, куртки та взуття середніх розмірів, особливо чоловіче, бо тут у ньому завжди є потреба. Також – білизну, шкарпетки, тощо. Речі можна приносити за адресою: вул. Кирилівська, 3-а (бічна Шевченка). Телефон: 233-14-79.

Зазначимо, що у 2017 році станом на 1 листопада послугами Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб скористалися 1 434 особи, з них на ночівлю залишались 174 особи. На облік взято 187 бездомних осіб, виготовлено паспорти для 51 особи, надано реєстрацію 145 особам, влаштовано в геріатричний пансіонат 10 осіб. Також за цей період надано 998 юридичних консультацій, а також 685 особам надано медичну допомогу. Окрім того, здійснено 138 соціальних патрулів, під час яких виявлено 41 особу.

Додамо, що при значному зниженні температури повітря, Центр обліку та нічного перебування бездомних спільно з БО Регіональний центром соціальної адаптації відкриють пункт обігріву на і вул. Личаківській, 56. Він працюватиме у будні дні з 9.00 до 18.00 год. Також, за необхідності, працюватиме пункт обігріву і на вул. Сербській, 15 (приміщення ЛКП «Старий Львів»).

Довідка

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради і надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на «вулиці». Зокрема, веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: