У справі розгону Майдану суд не виніс ще жодного вироку, - Генпрокуратура

90338
Фото: 5.ua

Кримінальне провадження щодо розгону Майдану у ніч на 30 листопада 2013 року об’єднує понад 130 випадків застосування насильства щодо потерпілих.

Кримінальне провадження щодо розгону Майдану у ніч на 30 листопада 2013 року об’єднує понад 130 випадків застосування насильства щодо потерпілих.

Про це заявив директор Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє Громадського радіо.

Він зазначив, що за результатами розслідування повідомлено про підозру 22 особам — це організатори та окремі виконавці.

До суду направлено обвинувальні акти стосовно 8 осіб за цим епізодом. Проте, за словами Горбатюка, справи розглядають у суді, але жодного вироку за 4 роки суд не виніс.

Зокрема, справа екс-глави КМДА Попова розглядається у суді майже 3 роки.

«Ситуація така, що допитано десь понад 50 потерпілих, єдине що 21 потерпілий до цього часу не допитані через їх неявку. Знову ж таки, користуючись нагодою, хотів би їх запросити до суду, щоб це провадження все-такий йшло до завершення», — зазначив Горбатюк.

Він також наголосив, що раніше суд відмовив прокуратурі об’єднати проваження щодо беркутів і голови КМДА, що «змушує потерпілих ходити у два процеси».

«Тобто суд відмовив і рішення не оскаржується. Усе це в комплексі впливає на результат, що ми дійсно за епізодом 30 листопада досі немає не тільки покараних, але й просто вироків», — зазначив Горбатюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: