Комісія з врегулювання конфліктної ситуації на ринку «Привокзальний» ухвалила створити комунальний ринок

79e2b64f-735d-4445-9580-c615b0386590 (1)

На засіданні комісії з врегулювання конфліктної ситуації на ринку «Привокзальний» прийнято ряд рекомендацій, які будуть винесені на розгляд сесії Львівської міської ради.

Зокрема, за словами голови комісії, депутата ЛМР Сергія Іваха, прийнято рішення про створення комунального ринку на базі комунального підприємства, засновником якого буде Львівська міська рада. Це дозволить забезпечити прозоре і публічне управління ринком з врахуванням інтересів усіх підприємців, а також громади міста.

«Сьогодні зробили вирішальний крок для врегулювання конфлікту між адміністрацією ринку «Привокзальний» та підприємцями, що триває вже більше трьох років. Позаяк на даний час міська громада інвестує в розвиток Привокзального ринку значно більше ресурсів, аніж отримує дивідендів – земельна ділянка та об’єкти нерухомого майна комунальної власності перебувають у неефективному використанні ТзОВ «Привокзальний ринок», яке, користаючись своєю позицією, створює для підприємців неконкурентні умови роботи на території ринку. При цьому, міський бюджет вже тривалий час отримує суттєво занижену орендну плату», - зазначив Сергій Івах.

За таких обставин, на думку депутата, оптимальним шляхом вирішення проблем, є створення комунального ринку на базі різних форм власності – комунальної та приватної (ТзОВ «Привокзальний ринок» та інших підприємців, що мають на праві власності об’єкти нерухомого майна на території Привокзального ринку).

«Окрім цього, комісією прийнято інші важливі рекомендації, які дозволять реалізувати концептуальну мету щодо створення комунального ринку, в тому числі: про розірвання орендних відносин по договору оренди ЦМК, умови якого не відповідають вимогам чинного законодавства; про передачу земельних ділянок в довгострокове користування фізичним і юридичним особам, які мають нерухоме майно на ринку у приватній власності», - резюмував голова комісії.

Додамо, що згідно з висновками комісії, умови про розмір орендної плати на ринку, залишились на рівні, розрахованому згідно з методиками, чинними на момент 2001-го року. Так, на даний час ТзОВ «Привокзальний ринок» сплачує за оренду більш ніж 2500 кв.м нерухомого майна в середньому 25 000,0 грн. в місяць. Таким чином, ТзОВ орендує цілий комплекс торгівельної інфраструктури в перспективній частині міста при вартості 1 кв.м оренди – 10 грн. (25 000 грн. / 2500 кв.м).

Джерело: lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: