В українському МЗС не здивовані реакцією Угорщини на освітній закон в Україні

IMG_0153

Питання освіти національних меншин в Україні штучно заполітизували. Але в українському МЗС не здивовані реакцією влади Угорщини на зміни до закону про освіту в Україні.

Про це на прес-конференції за результатами поїздки до Закарпатської області заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент «Дивись.Info».

«Я вважаю, що в Угорщині є своя внутрішня політика. Питання меншини є чутливим для Угорщини. Це не тільки випадок України – подивіться на Сербію, Словаччину, Румунію. Це не та справа, яка набуває додаткових емоцій перед виборами», – пояснив він.

Міністр вважає, що при підготовці плану запровадження нового закону про освіту необхідно врахувати думку національних громад України. Адже цей документ насамперед розробляють для них.

«Одночасно ми розуміємо, що і для громади важливо буде досягти нормального знання української. Інакше всі залишать громаду. Я був сьогодні в угорській гімназії, питав в учнів 11 класу: «Де ви хочете навчатися? – В Угорщині. – А далі що? – Далі я там працюватиму». Я вважаю, це неправильно, коли громаду залишають найкращі», – сказав Павло Клімкін.

Новий закон про освіту, на думку очільника МЗС, має насамперед надати можливості представникам національних меншин отримати гідну роботу в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: