Після появи нових лоукостів українці планують частіше літати

plane-691084_960_720-781x512

Після появи нових лоукостів українці планують частіше користуватися авіатранспортом

Кожен восьмий українець планує почати літати після появи на ринку нових лоукостів.

12,8% українців заявили, що не користувалися авіаційним транспортом, але планують ним скористатися у разі появи на українському ринку нових бюджетних авіакомпаній. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного на замовлення ГО «Європа без бар’єрів» у рамках дослідження процесів гармонізації авіаційного законодавства України та ЄС.

«12,8% опитаних повідомили, що у разі появи на українському ринку нових бюджетних авіакомпаній планують скористатися авіаційним транспортом, хоча раніше ним не користувалися, ще 3,9% збираються після появи лоукостів почати користуватися авіатранспортом частіше, 5.3% будуть здійснювати перельоти з такою ж частотою, як і раніше, а 45,4% повідомили, що не користувалися авіаційним транспортом і не планують цього робити», – розповіла виконавчий директор ГО «Європа без бар’єрів» Ірина Сушко.

При цьому тільки 7,8% опитаних готові заплатити за квиток на літак до країн ЄС більше 1000 гривень, додала вона.

Опитування щодо користування авіаційним транспортом проводилося на замовлення ГО «Європа без бар’єрів» Фондом Демократичні Ініціативи ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології у жовтні-листопаді 2017 року. Опитування проводилося в 87 населених пунктах у всіх областях України, окрім Автономної республіки Крим. У Луганській та Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: