68 українців є засновниками 57 офшорів в Paradise Papers

ofshor-chto-eto-takoe-prostymi-slovami-foto1

68 українців фігурує в журналістському розслідуванні офшорних рахунків Paradise Papers, серед яких 55 чоловіків і 13 жінок.

Про це повідомляють дані аналітичної системи YouControl, пише delo.ua.

«З 57 офшорів, власниками яких є українці, 27 зареєстровані на Британських Віргінських островах, 11 – на Бермудських островах, 7 – в Республіці Мальта, 4 – на острові Мен, 3 – на Кайманових островах, 3 – на Сейшельських островах, 1 – у Великобританії і 1 – на острові Джерсі . Дві третини засновників офшорів з Paradise Papers - є керівниками або власниками українських компаній, що працюють в аграрному, фінансово-інвестиційному, фармакологічному, транспортному, енергетичному і IТ-секторі», – йдеться в прес-релізі.

Аналітики YouControl відзначили, що офшорні компанії користуються в Україні попитом у представників найрізноманітніших сфер бізнесу, їх використання залежить від орієнтованості бізнесу. Хоча досить часто зустрічаються випадки, коли бізнес, який не має ніяких зв'язків за межами України, використовує холдингові офшорні компанії з метою забезпечення безпеки володіння бізнесом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: