Для знешкодження медичних відходів у Львові встановлять інсенератор

medical_waste_in_trash_can
Фото: ілюстративне. Джерело: timeshighereducation.com

Інсенератор, який планують встановити у Львові, забезпечить знешкодження медичних відходів, які утворюються в медичних закладах міста, що в свою чергу повністю вирішить проблему поводження з такими відходами.

Про це повідомили в управлінні екології ЛМР.

«З метою створення екологічно-безпечного середовища, на виконання Комплексної екологічної програми на 2017-2022 роки для м.Львова, затвердженої ухвалою міської ради від 27.04.2017 №1881 у Львівському міському фонді охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік передбачено 1 мільйон гривень на захід «Встановлення модульного комплексу (піролізного інсенератора) для утилізації медичних відходів», - зазначають в управлінні екології.

Зокрема, медичні відходи є факторами прямого та опосередкованого ризику забруднення навколишнього середовища, а також виникнення інфекційних та неінфекційних захворювань серед населення. 

 

До медичних відходів відносять використані перев'язувальні матеріали, одноразові шприци та системи, рукавички, халати, рентгенівські плівки, інфіковані відходи харчових блоків, заражену кров, шматки шкіри, видалені органи, прострочені, фальсифіковані та конфісковані лікарські препарати і т. п., що утворюються у лікарнях, поліклініках, диспансерах, хоспесах, медичних навчальних закладах, ветеринарних клініках, аптеках, оздоровчих та санітарно-профілактичних установах, судово-медичних та інших лабораторіях, на станціях швидкої допомоги і переливання крові.

Медичні відходи не можуть бути віднесені до побутових відходів, так як, вони містять велику кількість токсичних сполук (насамперед цитостатичні препарати, антибіотики та інші лікарські препарати) і радіоактивні речовини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: