ГПУ: банда Януковича-Курченка заплатила Саакашвілі 500 тисяч доларів для захоплення влади

684fee03-58c8-44ff-a525-cf95848780da

За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Про це під час брифінгу заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що спільна операція СБУ та ГПУ мала на меті зрив плану реваншу прокремлівських сил в Україні. Це стосується співпраці низки політиків, зокрема Саакашвілі, з членами оргазінованого злочинного угрупування (далі ОЗУ) Януковича, в першу чергу олігарха-втікача Сергія Курченка, якого називають "гаманцем" Януковича.

«За їхні гроші Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акцій протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні, а також сприяння членам банди Януковича-Курченка у зупиненні їхнього кримінального переслідування та відновлення контролю над активами, які вони отримали в Україні у кримінальний спосіб», - наголосив Луценко.

За його словами, особа, наближена до Саакашвілі, а саме громадянин України Северіон Дангадзе, звернувся через довірену особу до Курченка. Це, як каже Луценко, Дангадзе зробив за узгодженням з Саакашвілі.

«Звернувся з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів ОЗУ . Нами зафіксовано отримання з російського боку до оточення Саакашвілі близько півмільйона доларів. Приблизно половину суми було вручено Дангадзе під контролем українських спецслужб», - зауважив Луценко.

Він пояснив, що з правоохоронцями співпрацювали кілька українців з території Москви, які дали свідчення в рамках цього кримінального провадження. Саме їхні розповіді і дали підстави для розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: