Садовий розповів про допит СБУ у справі Безпекового форуму (відео)

614410

Міський голова Львова прокоментував ситуацію щодо візуалізації – карти, яку було продемонстровано під час Львівського Безпекового Форуму, та розповів про допит в СБУ.

Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Як ви знаєте, у Львові з середи по п’ятницю відбувався Безпековий Форум, який викликав надзвичайно великий інтерес. Були присутні кращі аналітичні центри з багатьох країн Європи, було дуже багато власне українських прихильників, які приїхали разом говорити, в тому числі, і про російську агресію. Під час першої панельної дискусії, яку модерувала Мирослава Гонгадзе, була проілюстрована візуалізація з Європейського центру міжнародних відносин – була позначена карта, яка комусь сподобалася, а комусь не сподобалася. І, власне, на основі цього було відкрите кримінальне провадження, і сьогодні я мав спілкування зі слідчими. Створена слідчо-оперативна група у складі п’яти працівників СБУ, які мають вивчати це питання.

Це перший раз на моїй пам’яті в історії України, коли відкривається кримінальне провадження за фактом розміщення на європейському сайті тієї чи іншої продукції. Напевне зараз колеги десь будуть їздити по світах, спілкуватися з тими людьми,  які такі матеріали розміщують. Мене питали, хто був серед учасників форуму, я їм розповів, надав їм програму форуму, передав, власне, ту статтю, яка викликала інтерес, розказав про ряд своїх зустрічей, і вони це все записали. Напевно будуть опитувати інших учасників форуму, спікерів.

Відкривати кримінальні впровадження за фактом розміщення статей на європейських сайтах - такого в нашій країні ще не було. Іде панельна дискусія, приїхали учасники світового рівня, у ролі ілюстрації агресії Росії показується європейське бачення, що Росія реально окупувала частину Молдови, частину Грузії, частину України, і наша Служба безпеки відкриває кримінальне впровадження по даному факту. Це складно мені пояснити.

Наскільки мені відомо, завтра мої колеги з «Інституту міста» мають йти на допити. Напевно СБУ буде викликати всіх учасників, партнерів. Цей Безпековий Форум ми робили спільно з великою кількістю міжнародних структур, у тому числі з посольством Канади, Фондом Зайделя, німецьким Фондом Маршалла, фондом «Відродження», дуже багато було аналітичних центрів, медійних структур. Тобто ми разом творили форум. Як мене проінформували аналітики, які були присутні, за останні роки нічого подібного, по якості і по змісту, у нас не було в країні. Це загально європейський потужний форум, який буде, я думаю, системним.

Насправді ця стаття, яку я порекомендував прочитати і працівникам СБУ, вона є достатньо об’єктивна, проукраїнська. Вона показує, що Росія системно займається агресією, окуповує території. І одна з задач форуму була – скоординувати подальші дії: що чекає Європу, що чекає світ.

Бо ви собі уявляєте, учасники форуму приїжджають з цілого світу підтримати Україну, а їм тут – кримінальну справу. Це шок. Це є насправді удар і в сторону керівництва держави і в сторону Служби безпеки України. Хто це закрутив – мені важко сказати», - сказав під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: