США передали українським морським прикордонникам новітнє обладнання

01DE4A4F-FDF6-49D5-9440-F13D80985774_w1023_r1_s

В Одесі 5 грудня відбулася церемонія передачі Державній прикордонній службі України спеціального обладнання від офісу Програми з експортного контролю і безпеки кордонів посольства США в Україні.

В Одесі 5 грудня відбулася церемонія передачі Державній прикордонній службі України спеціального обладнання від офісу Програми з експортного контролю і безпеки кордонів посольства США в Україні, передає Радіо Свобода.

Зокрема йдеться про кілька десятків комплектів для підводного плавання, комп’ютер, що функціонує під водою, системи аварійного підйому з води, бронежилети для підводного використання. Це обладнання передали відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони (так званим «прикордонним спецпризначенцям») у рамках проекту міжнародної технічної допомоги.

Міжнародна програма співробітництва щодо протидії незаконній діяльності на кордоні, припинення контрабанди, незаконного переміщення зброї масового знищення, а також посилення потенціалу морських підрозділів триває понад 15 років. Утім, як зазначив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал, «з початком російської агресії проти України допомога збільшилась в рази, і нині є вкрай необхідною».

«Морська безпека є значущою частиною безпеки взагалі. І Сполучені Штати разом з Україною й надалі стоятимуть на охороні територіальної цілісності кордоні», – сказав заступник голови дипломатичної місії США в Україні Джордж Кент.

Раніше американські партнери надали практичну й експерту допомогу у підготовці мобільного прикордонного підрозділу «ДОЗОР».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: