У Львові відкрили нове приміщення для людей з глибокою розумовою неповносправністю

dsc5662-5fd94ad671ebd35a4f498a9ffdffe3bb
Фото: ЛМР

Сьогодні, 5 грудня, у Львові на вул. Перфецького, 11 громадська організація «Лярш-Ковчег» відкрила нове приміщення для офісу та денної програми «Усмішка», до якої належать люди з глибокою розумовою неповносправністю.

Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

Зокрема, денна програма заснована 12 років тому, і спершу існувала у форматі пообідньої програми на інших майстернях «Ляршу», а також декілька років її проводили в центрі «Джерело». З відкриттям нового приміщення спільноту вітали запрошені гості та дружні організації, а також – міська влада, яка фінансово підтримує діяльність спільноти.

«Тут матимуть можливість перебувати 13 осіб впродовж дня і отримувати послуги. Ми пропонуємо, щоби Лярш з такими майстернями на наступний рік подавався до участі у соціально-культурних проектах», - сказала директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна.

Варто зазначити, що у 2016 році розпочався ремонт нового приміщення, яке є власністю організації «Лярш-Ковчег». Приміщення повністю адаптоване до потреб друзів – саме так в «Лярші» називають людей з розумовою неповносправністю.

У їхньому розпорядженні – основна кімната з кухнею, де друзі разом з асистентами готують обід, займаються арт-терапією, працетерапією, а також сенсорна кімната, де можна усамітнитись і зосередитись на релаксації.

Мета сенсорної кімнати – допомогти знайти особисту гармонію і гармонію з навколишнім світом, відновити душевну рівновагу, зміцнити нервову систему.

Денна програма працює 4 дні в тиждень і відрізняється від іншим майстерень «Ляршу» тим, що тут не роблять багато виробів – акцент робиться на творенні глибоких відносин на рівні серця. Учасники цієї програми не є багатослівними, проте більш промовистими є їхній погляд і дотик. Заняття на «Усмішці» плануються більш індивідуально, залежно від того, що учасники люблять робити.

До слова, ГО «Лярш-Ковчег» налічує близько 100 людей: 63 людини з розумовою неповносправністю і майже 30 асистентів та волонтерів, які щоденно працюють з людьми з особливими потребами. ГО «Лярш-Ковчег» об’єднує чотири творчі майстерні та денну програму для осіб з глибокою розумовою неповносправністю, будинок підтриманого проживання та координаційний офіс. Майстерні розташовані в різних районах міста.

В них щодня люди з особливими потребами разом з асистентами виготовляють різні вироби: декоративні свічки, ікони, намисто з бісеру, вироби з вовни, вітальні листівки та інше. Денна програма – це програма соціально-побутової адаптації для осіб з глибокою формою розумової неповносправності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: