В Україні набирає обертів нова суїцидальна гра для дітей «Червона сова», – Кулеба

kartinki24_ru_birds_owls_0001

В Україні набирає обертів нова суїцидальна гра «Червона сова». Принцип гри такий самий, як і у сумнозвісних «Синіх китів».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.  

«Спочатку дітей заманюють в гру. Надсилають їм посилання, за яким потрібно перейти (воно ніби викидає помилку). Але завдяки цьому посиланню «куратори» дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання – її шантажують, що знають адресу і приїдуть до неї на «розбірки», – написав Микола Кулеба.

Він зазначив, що одні з основних завдань – постійно бути online, моментально відповідати на повідомлення кураторів, які вони надсилають 24/7, а також, дивитися психоделічні відео посеред ночі.

«Після цих відео дорослому можна посивіти, вже не говорю про те, що відбувається з психікою дітей. А ще аудіо з «потойбічного світу»…

В Україні «Червона сова» ледь не вбила 14-річну Леру з Києва.

Через декілька днів після зникнення, дитину знайшли в Умані. Знайомі дівчини повідомили, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном і інструкцією у кишені для подальших дій», – зазначений уповноважений.

За попередньою інформацією, поліція підозрює, що причиною стала гра «Червона сова».

«Батьки, звертайте увагу на поведінку дітей. Основні поведінкові ознаки участі дитину у «групах смерті» такі: відчуженість, втома, постійно хоче спати, сидить в мережі посеред ночі, з’являються порізи на руках.

Якщо ви помітили ці прояви у дитини – не дорікайте і не кричіть на неї! Одразу починайте довірливу розмову. Запевніть, що ви допоможете їй вийти з гри і захистите від наслідків. Якщо дитина не йде на контакт – зверніться до психолога!» – наголосив Микола Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: