ФБР пояснило співпрацю з НАБУ

2088928

В американському бюро заявили, що в боротьбі з корупцією всі правоохоронні органи повинні працювати спільно.

Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) співпрацює з Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) на підставі Меморандуму про взаєморозуміння, який прийнятий в 2016 році і дозволяє американському відомству надавати допомогу в сфері розслідувань. Про це йдеться в заяві ФБР, отриманій Голосом Америки.

«У червні 2016-го року, ФБР і НАБУ ухвалили Меморандум про взаєморозуміння. Цей меморандум дозволяє ФБР надавати НАБУ і Спеціальній антикорупційній прокуратурі (САП) допомогу в сфері розслідувань. ФБР дотримується законів України і ніколи не працює за межами Меморандуму про порозуміння», - зазначається в заяві американського бюро.

У ФБР наголосили, що його співробітники працюють в НАБУ «на тимчасовій, ротаційній основі на підтримку відносин між сторонами».

«Ці спеціальні агенти і аналітики не є оперативними (are not operational - мова оригіналу). Будь-які заяви про протилежне - помилкові», - завили в бюро.

У відомстві також додали, що викорінення корупції є пріоритетом, і ФБР постійно працює з партнерами в правоохоронних агентствах у всьому світі, щоб розслідувати корупцію і надавати допомогу, «коли нас про це просять».

«Ми цінуємо наші відносини з НАБУ і САП і вважаємо, що їхні співробітники професіонали і заслуговують довіри. <...> ФБР буде і надалі надавати НАБУ і САП підтримку і допомогу, яка їм необхідна в їхній важливій роботі заради народу України», - вказано у відповіді, отриманій Голосом Америки від ФБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: