На Львівщині за програмою «Доступні ліки» виписали понад вже 600 тисяч рецептів

snymokekrana20171128v111540-3fd385e9ab0fecd337de56583f6bb6d9
Фото: Вчасно

З початку дії програми «Доступні ліки» у Львівській області долучились 756 аптек. Відтак, виписали 664 880 тис рецептів. 

На реалізацію Урядової програми передбачені кошти з урахуванням змін у розмірі 45 513,6 тис грн, пише Радехівська РДА.

Також повідомляється, що станом на 1 грудня 2017 року медичним установам області на відшкодування вартості лікарських засобів скерували 40800,7 тис грн.

Читайте також: Як і де скористатися Урядовою програмою «Доступні ліки»

Нагадаємо, Урядова програма «Доступні ліки» – це одна із частин великої реформи системи охорони здоров’я, яка не змінювалася протягом 26 років.

Мета програми – забезпечити кожного громадянина України доступними та життєвонеобхідними лікарськими засобами з доведеною ефективністю, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності.

Враховуючи розширення фінансування у наступному році, Міністерство охорони здоров’я планує додати до урядової програми «Доступні ліки» ще 3 напрямки: захворювання кишково-шлункового тракту, здоров’я матері і дитини, депресивні стани. Також у проекті постанови передбачено додати ще по одній діючій речовині для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та діабетом ІІ типу – «Лозартан» і «Глібенкламід».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: