Народні депутати проголосували за підвищення собі зарплати до рівня міністрів

2038389
Фото: Корреспондент.net

Верховна Рада встановила розмір посадових окладів народних депутатів на рівні посадових окладів членів Кабінету міністрів, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

За прийняття відповідного проекту постанови №7172 «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України» проголосували 235 депутатів, при мінімально необхідних 226, повідомляє Укрінформ.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття та застосовується з 1 жовтня 2017 року.

«Проектом пропонується врегулювати питання фінансового забезпечення діяльності депутатів, прирівняти їх в питаннях матеріального забезпечення до членів Кабміну. До прикладу, посадовий оклад міністра зараз становить 16 тисяч гривень. Відповідно до проекту постанови такий самий розмір посадового окладу пропонується встановити народному депутату-члену комітету», - зазначив під час доповіді проекту постанови перший заступник регламентного комітету Ради Павло Пинзеник.

Окрім того парламент встановив здійснення Апаратом Ради надбавки до посадового окладу в розмірі, встановленому для членів Кабінету міністрів України за рішеннями комітетів, до предмета відання яких належать питання регламенту і бюджету.

Депутати також встановили загальний місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України в розмірі 25 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

У висновку Регламентного комітету до законопроекту зазначається, що зараз посадовий оклад народного депутата в залежності від посади, яку він обіймає в керівництві Верховної Ради України та її органах, визначається на підставі розпорядження Голови Верховної Ради України від 09.09.2005 № 1145.

Посадовий оклад для народного депутата України – члена комітету у розмірі 6 109,0 грн. був встановлений на рівні посадового окладу члена Кабінету міністрів України, який в свою чергу розраховувався на підставі розпорядження Президента України «Про посадовий оклад Прем’єр-міністра України» 1992 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: