Папа Франциск хоче змінити «Отче наш»

_99120933_043462151-1

Папа римський Франциск закликав внести правку у новий рядок з найвідомішої християнської молитви «Отче наш», в якій йдеться про спокусу.

Про це пише ВВС Україна.

Наразі цей рядок українською звучить так: «не введи нас у спокусу». Приблизно так само він звучить і іншими мовами.

Однак, за словами понтифіка, це не найкращий переклад, оскільки Бог не вводить людей у гріх.

Замість цього папа пропонує читати той рядок як «не дай нам впасти у спокусу». Своєю ідеєю він поділився, виступаючи ввечері в середу на італійському телебаченні.

«Отче наш», - єдина молитва, текст якої, згідно з Євангеліями, дав учням безпосередньо Ісус, і вона найбільш поширена серед християн у всьому світі.

Франциск зауважив, що у Франції римо-католицька церква вже використовує формулювання «не дай нам впасти у спокусу». Він запропонував поширити цю практику всюди.

«Не дозволь мені впасти в спокусу - тому що це я грішу, а не Бог, який жбурляє мене у спокусу, а потім спостерігає, як я падаю, - сказав понтифік в інтерв'ю католицькому телеканалу TV2000. - Батько так ніколи не вчинить, батько одразу ж допоможе встати».

Зараз католицька церква використовує у богослужіннях переклад з Вульгати - латинського тексту Біблії IV століття, який, у свою чергу, заснований на давньогрецькому, арамейському і староєврейському текстах Біблії.

Східні церкви для книг Нового Заповіту використовують, як правило, переклад оригінального грецького тексту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: