Вікенд у Львові: куди піти 9 і 10 грудня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 9 і 10 грудня.

Жіночий спектакль про чоловіків, секс, взаєморозуміння, гроші та коньяк, виставка сучасного мистецтва «Franko Laboratorium», шалений концерт у стилі рок — в афіші подій Львова на 9 і 10 грудня.

Театральні події

Вистава «Анна Кареніна» 

10 грудня, 19:00 Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

Розмірений і сталий побут сім’ї Кареніних створює ілюзію гармонії і спокою. Але Анна, видана заміж без любові за людину, яка набагато старша за неї, пристрасно полюбила іншого.

Читайте також: Ті, що непомітні: у Львові презентували фотовиставку про особливих людей 

Всеохоплююча, щира любов до Олексія Вронського затьмарила материнський обов’язок Анни, яка, залишивши сина, прирекла себе на повну суперечливих мук життя з коханим. Розриваючись між пристрастю і стражданнями, Анна наклала на себе руки, обірвавши своє болісне і уявне щастя.

Вистава «Медовий місяць» театральної студії «Чорний квадрат» 

10 та 11 грудня о 19:00, Палац культури залізничників «Рокс» (вул. Федьковича, 54/56)

Вистава за однойменною п’єсою Габріелла Баріллі. Дуже жіночий спектакль, але, звичайно про – чоловіків. Три молоді жінки збираються в переддень свята, щоб обговорити справи сердечні і приходять до вельми несподіваним і закономірним висновків.

Читайте також: Молодий гурт «Львівський Танцювальний Клуб» презентує дебютний альбом живим концертом 

Про чоловіків, про секс, про взаєморозуміння, про гроші, про коньяк, про одне фаллоіммітатор. Жінкам без почуття гумору вхід категорично забороняється. Легка комедія на вічні теми: кохання, зради і розуміння.

Музичні події

Mozart L’Opera Rock Le Concert

10 грудня, 16:00, 19:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Дві пристрасті, дві любові, чарівність та вічність. Чи знайома вам ця історія? 7 Блискучих солістів + симфонічний оркестр + хор + рок-бенд! Життя, що перетворилося на шалений концерт у стилі рок і пристрасті під грім ударних.

Dzvin. Noizar b2b Borys (Wicked Bass, Closer)

9 грудня, 23:00 Актовий зал Fredra.61 (вул. Зелена, 20)

Дует Бориса Степаненко (він же DJ Borys, колишній учасник дуету Zhiguli) і Назара Прокопіва (творець лейблу Wicked Bass) часто можна почути в київському клубі Closer. Хлопці грають бек-ту-бек сети - мікс ейсід-хауса, мінімал і техно.

 

Виставки

Виставка «Алла Горська: душа українського шістдесятництва»

1 грудня - 21 січня, Українське мистецтво ХХ ст. Відділ НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42)

Зображення надані організаторами виставки

Виставка однієї з найяскравіших особистостей українського мистецтва ХХ ст. 60-ті роки стали для художниці найбільш напруженими. Великі сподівання й такі ж великі втрати, рішучий потяг до боротьби попри тиск будь-яких обставин — усе відобразилось в графічних, а згодом і монументальних творах художниці.

Читайте також: Алла Горська – душа шістдесятництва. У Львів привезли унікальну виставку художниці (фото)

Проект сучасного мистецтва FRANKO LABORATORIUM

До 20 грудня, Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка (вул. Франка, 150-152)

У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка триває виставка сучасного мистецтва «Franko Laboratorium», яку відкрили 1-го грудня. Участь в проекті взяли 35 студентів Львівської національної академії мистецтв.

Читайте також: Музей Франка дивує відвідувачів виставкою сучасного мистецтва (Фото) 

Молоді митці упродовж кількох місяців працювали над тим, аби вразити відвідувачів і показати творчість та постать великого Каменяра зовсім по-новому: оригінально, незвично і свіжо. Керівник проекту  – викладач академії мистецтв Василь Одрехівський.

Виставка «Лялькові сузір’я»

1- 31 грудня, Кав’ярня «Штука» (вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної))

Очікування найсприятливіших зіркових прогнозів на прийдешній рік, правдива і дещо іронічна характеристика знаків зодіаку втілена в тринадцяти лялькових композиціях. У більшості випадків лялькарі обирали власний знак зодіаку, отже роботи можна вважати автопортретами. На афіші виставки найзагадковіший тринадцятий знак зодіаку – змієносець.

Читайте також: Килими несуть семантику кодів, а зараз воно переходить у вимір QR-кодів, – Наталка Шимін 

Виставка «Сучасне польське мистецтво»

До 15 січня, Музей Пінзеля (пл. Митна, 2)

фото: tvoemisto.tv

Виставка сучасного польського мистецтва знайомить з картинами, скульптурою та фотографією представників мистецького простору м. Ельблонг. Вісімнадцять авторів, чиї твори пропонуються увазі глядачів – учасники міжнародних пленерів, симпозіумів, конкурсів, лауреати багатьох нагород, їх праці знаходяться в музейних і приватних колекціях Польщі й далеко за її межами.

Виставка Ромка Зілінка «Такі святі, такі близькі»

1 грудня – 25 грудня, Галерея сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26)

фото: facebook.com/olia.vasylets

Кожне ім’я відкриває перед уявою нову історію з минулого, а кожна історія оживає в християнських образах, відтворених художниками на стінах будинків та храмів, на сторінках манускриптів та стародруків, на дошках та полотнах, немов на знимках. Коли ті «знимки» з’являються у просторі дому? Важко точно сказати. Адже вже в помешканнях перших християн побутували образи, які захищали від злого… (c) Марія Цимбаліста.

Літературні події

Довга ніч німецької та української мови: поезія та вечірка

9 грудня, 20:00 Ganok (вул. Заводська, 31)

Німецькі автори бестселерів Лана Лукс та Нора Гантенбрінк читатимуть уривки зі своїх дебютних творів. Відомий український письменник Юрій Андрухович та молодий поет і режисер Олександр Фразе-Фразенко також презентуватимуть свої твори.

Опісля діджеї даруватимуть настрій публіці аж до ночі, крутячи сучасну німецьку та українську музику.

Освітні події

Лекція-презентація «Збереження автентичності історичного Львова» 

9 грудня, 12:00 Науково-технічна бібліотека НУ «Львівська політехніка» (вул. Професорська, 1)

На заході буде проведено огляд як об’єктів, що руйнуються, так і архітектурних деталей, що загрожує втраті автентичності історичного міста. Доцент НУ «ЛП», реставратор Оксана Бойко розповість про об’єкти, внесені нею до Списку пам’яток архітектури, таким чином порятовані від руйнування. Після лекцій – обговорення, кава-чай, а принесення смаколиків – вітається!

Спортивні події

Командний чемпіонат Львівської області з більярдного спорту. Динамічна піраміда

9 грудня - 10 грудня, 09:30 Більярдний клуб «Zovex» / ТЦ «Арсен» (вул. Зелена, 147)

На турнір приїдуть більярдисти практично з усіх районів Львівщини. Найбільш рейтингові спортсмени міста Львова теж будуть боротися за звання чемпіонів у командному заліку. Загалом у яскравому спортивному дійстві приймуть участь близько 30 учасників.

Програма:
9  грудня
9:30-10:00 – реєстрація учасників
10:30 – жеребкування
11:00 – початок змагань, попередні ігри у групах (кваліфікація)
10 грудня
11:00 – стадія плей-оф
16:00 – фінал (орієнтовний час)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: