П’ять способів допомогти іншим і стати благодійником

charity20
Ілюстрація: KVLY

10 грудня в Україні відзначається День благодійності. Дивись.info підготувала п’ять способів допомоги іншим: навіть якщо ви не можете допомогти фінансово, це не означає, що благодійність не для вас.

Нерідко благодійність у загальному сприйнятті асоціюється виключно з перерахунком коштів, наприклад, на лікування або облаштування притулку для тварин. Але треба пам’ятати, що грошима благодійність не обмежується, як, власне, не обмежується вона і сферами, які сьогодні потребують допомоги зі сторони.

Ми підібрали для вас п’ять способів бути корисним для інших, а також вказали приклади сайтів й організацій, які допоможуть вам у цьому.

Перерахувати кошти

Фото: TARGETcareers

Українська біржа благодійності — це, свого роду, онлайн-магазин благодійних проектів. На сайті зібрано сотні різних випадків, де чи то дітям, чи дорослим, чи навіть тваринам потрібна допомога. Користувач може самотужки обрати категорію і проект, на який хоче перерахувати кошти.

На сайті міститься інформація про кожен проект, а також дані про те, скільки коштів необхідно на його реалізацію і скільки вже зібрано. Благодійник може внести будь-яку суму пожертви. Тут можна підписати свій платіж, а можна залишити відповідне поле незаповненим, щоби допомогти анонімно.

Кошти можна перевести з банківської картки. При оплаті карткою ПриватБанку сума комісії буде додана до благодійної пожертви на проект, що Ви підтримали. Комісія банку за обробку онлайн платежу: ₴0.00.

Принести солодощі й іграшки

Фото: Farmer's Wife and Mummy

Напередодні зимових свят можна долучитися до щорічної благочинної акції, завданням якої є зібрати та роздати подарунки (солодощі, іграшки, книжки, фарби, олівці, зошити, засоби гігієни) для тих діток, які могли би залишитися без нашої або батьківської уваги.

«Миколай про тебе не забуде» щоразу шукає волонтерів, які допомагатимуть роздавати подарунки діткам, але, крім цього, сюди можна принести ті ж солодощі й іграшки, компанія, яка виробляє щось подібне, може надати знижку на придбання товарів. Акції можна допомогти і фінансово, перерахувавши кошти на їхній рахунок.

Віддати вживані речі

Фото: clothingpickupstl

«Еммаус-Оселя» працює в Україні з 2003-го року й допомагає бездомних та тим, хто опинився в скрутній ситуації. Взимку особливо актуальним стає збір речей для безхатченків. Аби пожертвувати свій одяг або ще якісь речі особистого вжитку, не потрібно спеціально йти до «Оселі». У Львові облаштовані спеціальні контейнери за адресами:

- пл. св. Юра, 5 (біля входу в Собор Святого Юра);

- вул. Валова, 18а (біля входу у Музей Ідей)

- пр. Червоної Калини, 70 (біля входу у Церкву Різдва Пресвятої Богородиці);

- вул. Симоненка, 5, (біля входу у Церкву Святих Володимира і Ольги);

- вул. Джорджа Вашингтона, 12 – на розі з вул. Пасічна (Заправка «ОККО»);

- вул. Ю. Липи, 12 (Заправка «ОККО»);

- вул. Новознесенська, 34 (біля входу в Храм Пресвятої Богородиці – Володарки України);

- вул. Городоцька, 319а (біля входу в Церкву Христового Воскресіння);

- вул. Шевченка, 388-408, Рясне – 1 (Капличка Св. Василія Великого);

- вул. Личаківська, 175 (біля входу у Церкву Покрову Пресвятої Богородиці);

- вул. Максимовича, 2 (біля Каплиці Успення Пресвятої Богородиці);

- вул. Угорська, 2 (біля входу у Майстерню добрих справ «Емаус – Оселя»);

- ТВК «Південний».(1 – біля входу у церкву Покрови Пресвятої Богородиці. / 2 – біля входу у Благодійний фонд «Білий ангел»);

- вул. Генерала Чупринки, 70 (подвір’я Храму Святого Климентія Папи);

- вул. Пилипа Орлика, 5 (подвір’я Церкви Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії).

Щоб віддати великогабаритні речі, можна зателефонувати за номерами: (096) 42 64 796, (093) 010 14 13. Працівники «Оселі» приїдуть, щоб їх забрати, у зручний для вас час.

Стати другом

Фото: greenfingerscharity

Благодійником можна бути і той, у кого немає зайвих речей, грошей абощо, адже можна безоплатно передавати свої знання і просто бути поруч. Так, в Україні діє проект наставництва для дітей-сиріт, у рамках якого можна стати справжнім другом для дитини із закладу інтернатного типу. Суть проекту полягає у тому, щоби бодай раз на тиждень приходити до дитини і просто спілкуватися з нею. До цього, звісно, потрібно пройти спеціальний тренінг, після — співбесіду, за результатами яких експерти створять пару наставника і дитини. Варто розуміти, що це — справа не на один день. Детальніше про наставництво можна дізнатися у нашому матеріалі.

Пробігти заради інших

Фото: The Craig Poythress Foundation

Благодійні забіги — той випадок, коли можна не тільки допомогти іншим, а й собі, адже біг один з кращих способів покращити власне здоров’я. Благодійні забіги є традиційними у багатьох країнах. У такий спосіб не лише збирають кошти, а й привертають увагу до важливих проблем.

Наприклад, цього року у Львові відбувався благодійний забіг «Щасливий кілометр-2017», виручені кошти з якого передали Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ». В Ужгороді влітку відбувся благодійний забіг «Біжу за бійця» на підтримку поранених військових.

Слідкувати за майбутніми забігами можна, зокрема, на сайті «Всі пробіги».

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: