Біометричний закордонний паспорт є у 12% українців

4f7b85f69ba709cbea6d658ed1f6528c1e10ee3a

Станом на листопад 2017 року 12% громадян України мали новий біометричний закордонний паспорт.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року, інформує Дивись.info.

Ця цифра майже удвічі більша, ніж на самому початку дії безвізового режиму. У червні цього року лише 7% опитаних вказали, що мають біометричний закордонний паспорт.

«Майже 9% громадян збираються оформити біометричний паспорт впродовж року, а ще близько 25% мають таке намір зробити це пізніше», — каже Ірина Сушко, виконавча директорка ГО «Європа без бар’єрів».

За даними опитування, найбільше біометричних паспортів у молоді — майже 19%, а у людей, старших за 69 років — лише 5%.

Зазначимо, дослідження провели Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ГО «Європа без бар’єрів» з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року. Було опитано 1614 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%. Для порівняння використовуються дані загальнонаціонального опитування населення України, яке було проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: