Кожен українець має розуміти, що в суді він знайде справедливість, – новообрана суддя ВС

JUSTICE-GAVEL
Фото: krvn.com

Базовими цінностями, на основі яких має базуватися філософія нового Верховного суду, є справедливість, компетентність, непідкупність та відкритість.

Про це під час брифінгу у Львові заявила новообрана суддя Верховного Суду України Наталія Антонюк, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Якщо ці базові принципи будуть покладені в основу діяльності кожного судді, то ми отримаємо якісно нове правосуддя, обґрунтовані судові рішення та, що найважливіше, відновимо довіру громадян до судової влади», - зазначила Наталія Антонюк.

За її словами, філософія нового Верховного суду має полягати у взаємодії з судами нижчих інстанцій. «Він обов’язково має бути орієнтиром для судів першої та апеляційної інстанцій, а також не має стояти осторонь тих проблем, з якими вони стикаються. Всі дискусійні питання ВС має брати в роботу спільно з суддями нижчої інстанції, висловлювати по них позицію. Суддя нижчої інстанції повинен розуміти, чому такий висновок зробив Верховний суд. Якщо буде такий підхід, то прогнозованість рішень, розуміння позиції ВС, забезпечить єдність практики в Україні», - заявила суддя ВС.

Читайте також: Деякі судді Верховного суду матимуть більше тисячі справ на рік, – Гудима

Також вона розповіла, що одна з причин, чому проводилася судова реформа, це те, що рішення суду були не цілком обґрунтованими. «Траплялося таке, що рішення суду касаційної інстанції  були менш аргументованими ніж рішення суду першої чи апеляційної інстанцій. Це недопустима практика. Для людей філософія Верховного суду повинна полягати у тому, що кожен громадянин України має розуміти, що в суді він знайде справедливість. Саме на це зорієнтована судова реформа», - додала суддя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: