Українці розповіли, скільки готові платити за авіаквитки

samolet_passajirskiy_vyisota_nebo_oblaka_79

Більшість українців взагалі не змогли відповісти, скільки вони готові віддати коштів за авіаквиток до країн ЄС.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року, інформує ІА Дивись.info.

Майже 50% українців не змогли чітко сказати, скільки готові заплатити за квиток на літак до країн ЄС.

Утім, 28,7% зазначили, що готові придбати квиток, якщо він коштуватиме до 500 гривень. Ще майже 15% — якщо коштуватиме від 501 до тисячі, 5,4% — до двох тисяч, 1,6% — до п’яти тисяч і лише 0,8% — від п’яти тисяч і більше.

Читайте також: Стало відомо, скільки відсотків українців вважають безвізовий режим важливим

«Основним фактором, який впливає на вибір літака до країн ЄС, є ціна. При цьому, майже 37% кажуть, що обирають авто, але не факт, що ці люди взагалі розглядали альтернативу у вигляді авіатранспорту. Ще 25% людей кажуть, що вони не задумувалися використовувати авіатранспорт. Можливо, будемо спостерігати бум, оскільки впродовж довгого часу літаки взагалі не розглядали як альтернативу», — зазначив Андрій Сухарина, політичний аналітик, Фонд демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва.

Нагадаємо, біометричний закордонний паспорт наразі є у 12% українців, але понад 50% українців не збираються його оформлювати.

Зазначимо, дослідження провели Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ГО «Європа без бар’єрів» з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року. Було опитано 1614 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%. Для порівняння використовуються дані загальнонаціонального опитування населення України, яке було проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: